donderdag 1 januari 2009

Oudejaarsconcours de Kroo, 30 december 2008

Het oudejaarsconcours was net als vorig jaar weer druk bezet op alle dagen, zo was er ook flinke belangstelling op de laatste dag bij de springrubrieken voor paarden. De rubriek klasse B paarden werd een overwinning voor Anniek van der Linde met haar paard Quisito met 2 foutloze parcoursen en 54 punten voor rijstijl was ze duidelijk de beste. Jolanda Bevelander, tot voorkort voornamelijk actief in de dressuursport, heeft in Mr.Incredible duidelijk ook een heel fijn springpaard. Ze werd tweede met een dubbel nul rondje en 52 punten voor de rijstijl.
In de klasse licht waren er 3 combinaties die ook in de barrage opnieuw foutloos bleven. Winnares Maxime van der Eijken deed dat met Wembley (foto) in een tijd van 34.94 seconden. Nummer twee Nick van der Graaf finishte met Theodoor in 42,13 en Judith Ansems stuurde Ulrike keurig naar de derde plaats in 45,05.
Een sterk deelnemersveld in de klasse M zorgde voor mooie competitie, Wilma Stouten en Tim Franssen leverden felle strijd waarbij Wilma uiteindelijk met haar paard Ursula net een fractie sneller was. Tim werd dus tweede met Ancigo.
In de klasse Z was Bas Knijff duidelijk de beste hij wist in een sterk deelnemersveld als enige ook in de barrage foutloos te blijven. Tim Franssen en Mandy Grootegoed bezetten plaats twee en drie. In de klasse ZZ mocht Maxime van der Eijken met 4 strafpunten in het basisparcours uiteindelijk de eerste prijs ophalen.

Geen opmerkingen: